Allianz-Țiriac Asigurări, reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări din lume, a devenit asigurătorul oficial al sportivilor paralimpici, după ce a semnat un parteneriat cu Comitetul Paralimpic Român.

Inițiativa se aliniază la valorile și strategia Allianz-Țiriac și completează proiectele de susținere a performanței sportive în derulare, printre care se numără parteneriatul cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR). La nivel global grupul Allianz sprijină printr-un parteneriat strategic, pe termen lung, mișcările olimpice și paralimpice.

Virgil Soncutean, CEO al Allianz-Țiriac: “Sportivii paralimpici sunt exemple pentru fiecare dintre noi, ne demonstrează că orice barieră poate fi depășită cu voință, consecvență și că fiecare dintre noi poate atinge performanță cu atitudinea potrivită. Au toată admirația și atenția noastră și le suntem alături, pentru că eforturile lor merită să fie mai mult cunoscute. Suntem pregătiți să construim împreună un parteneriat de durata pentru un viitor mai bun și incluziv.”

În cadrul Comitetului Paralimpic Român sunt afiliate 38 de structuri sportive ce formează o echipă de 277 de atleți activi competițional la 14 discipline sportive adaptate.

În calitate de asigurător oficial, Allianz-Țiriac va pune la dispoziția sportivilor paralimpici și antrenorilor lor produse ce acoperă cheltuielile medicale pentru călătorii în străinătate, dar și asigurări auto (RCA și Casco).   

Sally Wood Lamont, președintele Comitetului Paralimpic Român: „Comitetul Paralimpic Român este încântat să anunțe semnarea unui parteneriat cu Allianz-Țiriac pentru acoperirea tuturor costurilor cu asigurările necesare sportivilor și echipelor paralimpice pentru participarea la competițiile internaționale. Mulțumim pentru susținere și suntem încrezători că acesta este doar începutul unei călătorii frumoase împreună.”

În următoarele luni sportivii noștri paralimpici vor participa la competiții foarte importante, precum Campionatul European Pară Tir cu Arc, Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători, Campionatul European de Pară Triatlon, Campionatul Mondial de Pară Tenis de Masă și Judo pentru Nevăzători, Jocurile Paralimpice Europene de Tineret – Pară atletism, Pară Tenis de masă, Pară Înot. 

Despre Allianz-Țiriac Asigurări

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări și cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit celei mai recente evaluări Interbrand. În România, compania se bucură de stabilitate financiară și de încrederea clienților de peste 25 de ani. Succesul Allianz-Țiriac stă în echipa de peste 4.000 de profesioniști care se află în spatele fiecărei reușite a companiei.  Responsabilitatea, cooperarea, integritatea și încrederea sunt valorile care ne definesc.

Despre Comitetul Național Paralimpic

Comitetul Național Paralimpic este dedicat promovării și progresului mișcării paralimpice din România. Principalele sale obiective sunt promovarea sportului paralimpic fără nicio discriminare în România, pentru a oferi o lume mai bună persoanelor cu dizabilități sau dezavantajate; creșterea nivelului de conștientizare a mișcării paralimpice în România, asigurarea șanselor și sprijinului financiar egal între sportivii cu dizabilități și cei fără dizabilități. Organizația încurajează tinerii cu dizabilități de a practică un sport și popularizează sportul paralimpic că provocare, motivație și mod de integrare socială.

Pentru informații suplimentare, va rugăm contactați: Ciprian Anton, Vicepreședinte, antonciprian24@yahoo.com.

Citește aici!