În data de 24 august 2020 la ora 18.00 pm ora japoniei și 14.00 pm ora româniei s-a desfășurat ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice Tokyo 2020. Această ediție se dorește a fi cea mai inovatoare din istorie, sub sloganul „Cunoașteți diferențele, arătați diferențele”. Diversitatea și incluziunea (D&I) sunt considerate esențiale pentru realizarea viziunii Jocurilor Paralimpice de la Tokyo 2020 și pentru a oferi o ediție succes, ca atare, conceptul D&I este încorporat în toate aspectele planificării și desfășurării.

Tokyo 2020 va îmbrățișa „Diversitatea” celebrând diferențele dintre indivizi, în timp ce „Incluziunea” va urmări ca oamenii să fie acceptați și respectați indiferent de vârstă, etnie, naționalitate, sex, orientare sexuală, credințe religioase sau deficiențe intelectuale sau fizice.

Cu entuziasm, mii de sportivi paralimpici din întreaga lume se pregătesc să concureze în 539 de evenimente sportive, în 22 de discipline sportive. Se estimează că vor participa aproximativ 4400 sportivi, din 162 de țări. Tricolorii noștri sunt pregătiți și așteaptă cu nerăbdare momentul.

Purtători de drapel vor fi Tabita Vulturar (atletism) și Alex Bologa (judo).

La ceremonie vor participa sportivii:

1. Alex Bologa – judo nevăzători

2. Bobi Simion – tenis de masă

3. Tucaliuc Octavian – Vasile – suliță

4. Tabita Vulturar – atletism

5. Pătru Eugen – tir cu arcul.

Alături de ei, se vor afla Ciprian Anton, șef de misiune pentru România la această ediție a Jocurilor Paralimpice, Tamas Gergely, antrenor judo, Gabor Gergely, sparing partner judo, Neculai Dorinel, antrenor tir cu arcul, Alexandru Bogdan, antrenor tenis de masă și Petrică Adrian Tamaș, antrenor atletism.

Din păcate, lotul de ciclism (Eduard Novak și Eduard Moescu, alături de antrenorul Cristiano Valoppi și de mecanicul Szabolcs Szebestyen) nu va putea participa, fiind cazat într-o locație diferită, la câteva sute de kilometri distanță, pentru a se afla în apropierea velodromului pe care vor susține primele probe în data de 26 august.

Hai, România! 🇷🇴👏🏻