Tokyo a găzduit Jocurile Paralimpice de vară, în perioada 24 august-5 septembrie 2021.

Ultima zi în care s-a stins flacăra paralimpică de la Tokyo, a punctat o performanță greu de uitat de către sportivii paralimpici români calificați la acest grandios eveniment sportiv.

Cu un lot restrâns compus din cei mai buni șapte sportivi calificați la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, România obține două medalii strălucitoare.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ciclistul Eduard Carol Novak, a cucerit argintul în proba de urmărire individuală pe 4.000 m (categoria C4), pe Velodromul Izu, și Judoka român Bologa Florin Alexandru a câștigat medalia de bronz în cadrul categoriei -60 kg, câștigând meciul cu uzbecul Şerzod Namozov.

Au mai concurat, Moescu Eduard la ciclism rutier și pistă, Simion Bobi la tenis de masă ocupant al locului 5 în grupa B6, Pătru Eugen la tir cu arcul, categoria recurve individual masculin, Tucaliuc Octavian Vasile la atletism-aruncarea suliței și Tabita Vulturar la categoria 400 metri alergare. Șef de delegație pentru echipa reprezentativă a româniei a fost vicepreședintele Comitetului Național Paralimpic, Anton Ciprian. Sportivii au fost însoțiți de stuff profesionist pentru fiecare disciplină astfel: Valoppi Cristiano (antrenor ciclism), Sebestyén Szabolcs (mecanic ciclism), Tămaș Petrică Adrian (antrenor atletism), Gheorghe Bogdan Alexandru (antrenor tenis de masă), Danileț Doru (antrenor tir cu arcul)

Dorim să mulțumim doamnei Sally Wood Lamont-Salvia, președintele Comitetului Național Paralimpic, pentru susținerea necondiționată în perioada dinaintea desfășurării jocurilor paralimpice de la Tokyo, dar și în timpul acestora, deasemenea apreciem contactul permanent cu colegii care lucrează în birourile de la București și Cluj Napoca.

Mulțumim în mod expres organizatorilor jocurilor paralimpice de la Tokyo 2020, persoanelor de contact Misako NIIYAMA, Suares LARISSA, comunității nipone Musashino, voluntarilor acreditați pentru echipa paralimpică a româniei, Mr. Hayata MEGURU și Mr. Mai SAITO, tuturor celor care au fost implicați direct în această minunată mișcare sportivă și susținătorilor de acsă.

Felicitări echipei reprezentative a româniei la Tokyo și antrenorilor!

Pictures made by Hayata MEGURU !