La data de 7 iulie 2021 s-au deschis la Iași porțile celui de-al doilea centru de terapie prin escaladă din țară. Claudiu Miu fondatorul Clubului Sportiv Climb Again din București și antrenorul lotului de paraclimbing din România, reușeșe împreună cu sportivii cățărători din Iași să deschidă oficial o nouă sală de alpinism care poartă denumirea de Climb Again Iași. Această sală de cățărat este perfect accesorizată și adaptată nevoilor sportivilor cu deficiențe de vedere.

La evenimentul de deschidere au fost prezenți mai mulți copii care suferă de diferite forme de dizabilitate și care au venit de la școlile speciale din Iași și din Târgu Frumos. Aceștia au fost însoțiți de profesori coordonatori și de directorii instituțiilor din care provin. S-au schimbat păreri și se caută cea mai ușoară și benefică colaborare între aceste centre pentru copii cu hipoacuzie / nevăzători și echipa paraclimbing din Iași. Deasemeni, la acest eveniment a mai participat Anton Ciprian vicepreședintele Comitetului Paralimpic Român, Teodora A. Munteanu de la FONSS Iași, Maria Stănescu membru CNP, Florin Cojoc sportiv CNP și Maya Păduraru membru al echipei de parasnowboard România. Toți aceștia vin în ajutorul echipei Climb Again și vor spijini demersurile lor de incluziune și independență pentru copiii și tinerii cu diferite forme de dizabilități. Ca și invitat din partea media, au participat reporteri ai televiziunii TVR Iași, care au luat interviuri și au fotografiat cele mai importante momente desfășurate în cadrul evenimentului.

Într-o bună organizare și disciplină, copii s-au cățărat pe zidurile artificiale din interiorul sălii de escaladă și au exersat coborârea cu tiroliana. S-au cățărat și au făcut tiroliană, Maya Păduraru, aceasta purtând proteză de picior, prietena ei cu amputație completă de braț drept, Florin Cojoc cu amputație de braț stâng și Maria Stănescu – arsură și amputație de pumn. La aceste probe sportive au participat și adulții invitați care s-au legat la ochi cu o eșarfă și au încercat să se cațere în regim de sportiv nevăzător. Beneficiarii acestui program au primit tricouri, apă, suc și batoane energizante.

În urma acestui eveniment, ACS Climb Again Iași, a deschis porțile sălii de escaladă pentru întreaga comunitate de copii și adulți cu deficiențe de vedere din Iași!