DONEAZĂ DEVINO SPORTIV

Devino sportiv

Sportul pentru oamenii cu dizabilități există de mai bine de 100 de ani.

Acesta a fost introdus la scară largă după cel de-al Doilea Război Mondial cu scopul de a ajuta numărul mare de veterani și civili răniți. În acea perioadă a fost considerat sport de reabilitare, urmând să evolueze în sport recreațional și mai apoi, sport competitiv.

Jocurile Paralimpice au avut loc pentru prima dată la Roma, în 1960 – unde 400 de atleți din 23 de țări au participat. De atunci, ele au avut loc la fiecare patru ani.

Federația Română a Sportului pentru Persoane cu Handicap există din 1990. Sporturile pe care le patronează sunt: baschet în fotoliu rulant, ciclism, futsal (fotbal pentru nevăzători), goalball, înot, judo (pentru nevăzători), para-canoe, tenis de masă, tenis de câmp, para tir cu arcul.

Vrei sa devii si tu sportiv paralimpic?

Practicarea unui sport îți crește încrederea în tine, te ajută să cunoști oameni noi și să fii independent. Indiferent de vârsta sau dizabilitatea pe care o ai, poți găsi un sport care să îți placă și poți deveni sportiv paralimpic. Completează formularul de mai jos cu datele tale și te vom contacta pentru a stabili împreună ce sport ți s-ar potrivi.

Inscrie-te mai jos: