DONEAZĂ DEVINO SPORTIV

#drumulcatrebeijing

                                                                                                                                     

Comitetul Național Paralimpic Român se poate lăuda până în prezent cu trei participări de excepție în cadrul Jocurilor Paralimpice de iarnă, evenimente care au culminat cu rezultate remarcabile ale sportivilor români, dar și cu dorința de a reveni de fiecare dată pe pârtiile competiționale din întreaga lume.

Pentru Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022 avem doi SPORTIVI CALIFICAȚI

În anul 2010, România participă pentru prima dată cu Laura Văleanu în proba de schi alpin la Jocurile Paralimpice de Iarnă din Vancouver – Canada.

 

În anul 2014, România este prezentă la Jocurile Paralimpice de Iarnă de la Soch – Rusia, tot de către Laura Văleanu care a reușit să se afirme prin obținerea unui meritat loc 5 la categoria Slalom și locul 7 la Slalom uriaș.

 

În anul 2018, la Jocurilor Paralimpice de Iarnă de la Pyeong Chang – Coreea, România a fost reprezentată de un singur sportiv, Mihăiță Parară care a concurat la disciplina snowboard cross. În urma acestei competiții, Mihăiță a terminat pe locul 11, dar a reușit să acumuleze puncte importante în clasamentul Ranking Mondial. Din păcate, Văleanu Laura care a fost calificată la proba de schi alpin, a avut un accident în luna ianuarie și a fost în recuperare, ea
neputând lua parte la aceasta ediție a Jocurilor Paralimpice.

 

Principalele locații ale Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022