DONEAZĂ DEVINO SPORTIV

#drumulcatreparis

În seara zilei de 28 august 2024, Jocurile Paralimpice vor debuta pentru prima dată în istorie, în afara unui stadion, cu organizarea scenelor ceremoniei de deschidere în centrul simbolic al Parisului, celebra Place de la Concorde şi Champs-Elysées, acestea fiind unele dintre cele mai frumoase și reprezentative zone din capitala Franței.

 

Place de la Concorde în seara deschiderii Jocurilor paralimpice 2024                                Place de la Concorde în seara deschiderii Jocurilor paralimpice 2024

Pe cele patru scene puse la dispoziție de organizatorii Jocurilor Paralimpice Paris 2024 sportivilor , vor defila 184 națiuni paralimpice, peste 4.400 de atleți care vor concura la 22 de sporturi adaptate pe durata a 11 zile.

La acest grandios eveniment multi-sport vor asista atât fizic cât și de acasă, un număr de aproximativ 3 milioane de spectatori!

       Comitetul Național Paralimpic speră să califice pentru aceste jocuri, un număr de aproximativ zece sportivi la disciplinele adaptate ca: Judo nevăzători, Para tenis de masă, Para atletism, Para ciclism și Para triatlon.