153 de băieți și 75 de fete, din 52 de țări au participat la această Competiție de Calificare Mondială din Slovenia. În data de 6 iunie 2021 a luat sfârșit competiția de calificare pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Constantin Gabriela (clasa 6 fem) a câștigat în semifinală contra sportivei din Rusia, iar apoi în finală a luptat contra unei sportive din Korea, Gabriela ocupând în final locul 2.

Țepelea Ioana (clasa 10 fem) a învins-o în semifinală pe sportiva din Japonia, iar apoi în finală a întâlnit-o pe sportiva din Turcia, care este numărul 6 mondial. A fost un meci foarte echilibrat, dar în final, Ioana a ocupat locul 2.

Ambele fete au luptat până la capăt, și-au întrecut propria performantă, învingând în această competiție, sportive mai bine clasate în clasamentul internațional.

Suntem mândrii de voi și vă dorim mult succes în continuare!

IPTTC World Qualifying Cpmpetition for Tokyo Lasko, Slovenia 3-6 iunie 2021

A total of 153 men and 75 women representing 52 National Olympic Committees took part in this Paralympic World Qualification Tournament.

Today the final matches took place for this important qualifying competition for Tokyo.

Gabriela Constantin (class 6) won her semifinal against a Russian player and in the final faced a player from Korea, a match which she lost being placed 2nd. Ioana Țepelea (class 10) won against the Japanese player in the semi final, but then met with the Turkish player ranked no. 6 in the world. It was a very even match but finally Ioana lost ending in 2nd place in this very high level competition.

Both of our players fought until the last point demonstrating their best performance against some players placed higher in the World Ranking list.

We are proud of their results and wish them well in their continuing fight to win a place in Tokyo.