DONEAZĂ DEVINO SPORTIV

Istoric

În decembrie 1990, un grup de inițiativă format din persoane cu afinități pentru activitatea sportivă a persoanelor cu handicap s-a constituit în grupul fondatorilor Federației Române a Sportului pentru Handicapați, cum s-a numit federația noastră la începuturile sale.

Membrii acestui grup au fondat federația care s-a constituit prin ordinul ministrului tineretului, funcționând în mod obștesc în cadrul Direcției Sportul pentru Toți.

Anul 2001 reglementează statutul juridic al federației noastre. Prin aplicarea Legii 69 / 2000, federația noastră, la fel ca toate celelalte federații naționale sportive, devine persoană juridică de drept privat și de utilitate publică.

Tot de atunci se folosește și denumirea pe care o are  în prezent – FEDERAȚIA ROMÂNĂ A SPORTULUI PENTRU PERSOANE CU HANDICAP.

Legea nr 34/2009 cu privire la modificarea și completarea Legii Educației Fizice și Sportului nr 69/2000 a aprobat schimbarea denumirii Federației Române a Sportului pentru  Persoane cu Handicap în Comitetul Național Paralimpic. Denumirea sa în afara teritoriului României este: National Paralympic Committee, Romania.