La Jocurile Mondiale IBSA, la Judo, România a fost reprezentată de sportivii Alexandru Bologa și Vargoczki Daniel, împreună cu antrenorul Tamas Gergerly.

Alexandru Bologa a câștigat medalia de aur la Jocurile Mondiale IBSA. El a avut o rundă liberă fiind liderul mondial. În a doua rundă l-a învins pe Jafa Djibrilo din Portugalia cu ippon, și în sferturi a câștigat împotriva lui Arruda Pereirra din Brazilia cu ippon. In semifinale l-a învins pe Camani Dong din Italia în prelungiri cu wazari, iar în finală Alex a câștigat împotriva lui Shamey Yergali din Kazahstan prin superioritate tehnică, de asemenea în prelungiri.

Felicitări!

JUDO – IBSA World Games, Birmingham, Great Britain, 22 – 26 August 2023

Alexandru Bologa won yesterday the gold medal at the IBSA World Games. He had a bye in the first round because he is No. 1 in the World Ranking; in the second round he won against Jafa Djibrilo from Portugal with ippon, in the quarter final won against Arruda Pereirra from Brazil by ippon; in the semifinal he beat Camani Dong from Italy in a golden score with wazari and in the final Alex won against Shamey Yergali from Kazakhstan by technical superiority and also in golden score.

Congratulations!