Primii atleți calificați pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 au ajuns cu bine în data de 19/08/2021 în Paralympic Village. Acestă competiție majoră, găzduiește în condiții foarte bune aproximativ 4400 de sportivi din toată lumea plus stuff, cărora le-au fost puse la dispoziție autobuze adaptate, taxiuri, și pentru deplasarea în satul paralimpic, mașini electrice. O parte din Lotul Paralimpic al României (judo, tir cu arcul, atletism și tenis de masă) este cazat aici, în cinci apartamente, iar șeful de misiune, Ciprian Anton, are la dispoziție și un birou, pentru sarcinile administrative care îi revin. Deocamdată, acesta se află aici doar cu lotul de judo, dar în câteva ore, adică în data de 20 august 2021 vor ajunge în Satul Paralimpic și sportivii de la atletism, tir cu arcul și tenis de masă, alături de membrii staff-ului.

Membrii lotului de ciclism, Carol-Eduard Novak și Eduard Moescu, alături de antrenorul Cristiano Valoppi și mecanicul Sebestyén Szabolcs, sunt cazați momentan într-o locație separată care se află la o distanță de aproximativ două ore și jumătate de Satul Paralympic, în apropierea velodromului din Izu, unde vor concura în primele două probe în datele de 26 și 27 august. Tot în data de 26, intră în competiție și Bobbi Simion, la tenis de masă.

În semn de apreciere, lotul României a primit astăzi un dar de bun venit din partea organizatorilor Tokyo 2020, precum și un tricolor cu mesaje de încurajare din partea comunității locale Mushasino și a celor peste 600 de copii care sunt fanii lui Bologa Florin Alexandru.

Hai, România! 🔝🇷🇴