Daniel Vargoczki, împreună cu antrenorul său, a reprezentat România în această competiție. Această nouă competiție, prima de acest fel, are ca scop promovarea judo-ului în țările considerate mici, care au puțini judoka cu deficiențe de vedere. Small Country Challenge constă în două părți. În cadrul unei competiții de o zi, există posibilitatea de a obține puncte în clasamentul mondial și de a asigura ca un sportiv este pe drumul spre Jocurile Paralimpice de la Paris din 2024. În cadrul taberei de antrenament care se desfășoară pe durata a patru zile, sportivii și antrenorii lor au ocazia să se antreneze împreună și să învete unii de la alții. Tabara de antrenament se concentrează pe aspectele speciale ale judo-ului pentru persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere. Scopul acestui program este ca dupa tabară, fiecare participant să aibă ceva nou în “cutia de instrumente” a judo-ului.

Competiția a avut loc în ziua de luni, 3 iulie, cu 66 de participanți din 15 țări. Daniel a concurat în clasa de -73 kg și a câștigat prima sa medalie într-o competiție internațională – o medalie de argint.

 Felicitări lui Daniel și antrenorului sau!

Small Country Challenge and Judo International Training camp Nastola 2023 Lahti, Finland. 1-8 July 2023

Daniel Vargoczki with his trainer represented Romania in this competition. This new competition, the first of its kind, is set to promote judo in the so-called small countries, which have few visually disabled judokas. The Small Country Challenge consists of two parts. During a one-day competition, there is a chance to earn World Ranking Points and to make sure that an athlete is on the road towards the Paris Paralympics 2024. During the four-day training camp, athletes and their coaches have a chance to train together and learn from each other. The training camp is focusing on the special aspects of blind and visually impaired judo. The aim is that after the camp, every participant will have something new in their toolbox for judo.

The competition took place on Monday 3rd July with 66 participants from 15 countries. Daniel was competing in the -73 kg class and won his first medal in an international competition – a silver medal.

Congratulations to Daniel and his trainer!